בלוג האמנות

 
Some Place to Sleep
חדר השינה הוא אחד החדרים הכי חשובים בבית, המקום הכי מנחם בימים ובזמנים סוערים. רגשית ופיזית. למרביתנו, הוא צריך להיות מזמין ומרגיע אבל גם פרקטי. עם מעט מחשבה, ניתן להפוך את המקום הכי אינטימי בבית לכזה. כזה, שמכיל ומספק מקום לשינה נוחה, שקטה וטובה.
 
המיטה כמקום התרחשות מרכזי:
מיטה בחדר השינה היא פריט הריהוט הגדול והדומיננטי ביותר הנמצא בחלל ובמרבית המקרים היא נמצאת וממוקמת במרכזו. מיקומה של המיטה משפיע על התנועה שלנו בחדר, על הגישה שלנו אליה ולכל שאר הפריטים הנמצאים בו. כל זאת מתוקף תפקידה כמוקד ההתרחשות המרכזי של החדר…
במידה והחלל מאפשר, ניתן לשלב בסמוך למיטה ארגז מצעים יפה, שישמש כמקום אחסון פרקטי וגם כספסל, כיסא או הדום לישיבה, לנעילת או חליצת נעליים ולמראה מרווח ומאוורר יותר, ניתן למקם את כל אלו גם מתחת לחלון.
 
טקסטיל- "מקדש הנון שלנטית":
חדר השינה, כשלעצמו, הוא מקדש לטקסטיל, שכן הוא בסיס ליצירת אוירה נעימה, רומנטית בעלת מראה רך ומזמין. בחדר השינה, השימוש בטקסטיל יבוא לידי ביטוי בווילונות רכים ובהירים, בשטיח, בכריות ואיך אפשר בלי מצעים מזמינים ומפנקים. על המיטה, יונחו מצעים אחידים, חלקים. רצוי בצבעים בהירים ובעליי גוון אחיד, שיהוו בסיס לכריות, לשמיכות ולכיסויי המיטה. ניתן לשלב במגוון ציפיות לכריות השינה, ולערבב בין הסטים השונים. ערבוב בין סוגיי רקמה, סוגיי טקסטורות, גדלים שונים של כריות, כל אלו יתנו נפח ורכות למיטה.
על המיטה פורסים שמיכת בסיס, בה אנו מתכסים כשישנים ועליה מניחים ב"נון שלנטיות" כיסויים רכים בצבעוניות רכה ובטקסטורות שונות. מספיק לזרוק על המיטה כמה בדים, והנה-המיטה "מסודרת". רצוי לשלב כריות נוי בגוונים שיוכלו להתאים למרבית מגוון המצעים שברשותנו ולגוונים השולטים בחלל.
 
השטיח-פריט אומנות לכל דבר:
מלבד ערכיו הפונקציונליים של השטיח בבתינו, השטיח עבורי הוא פריט אומנות בעל ערך רב המאפשר להכניס אופי לכל חלל בבית ובפרט לחדר השינה.
הוא יחמם לנו את הרגליים בימים קרים ויעניק תחושת חמימות לחדר. השטיח יכול להיות שטיח צבעוני שייתן "קונטרה" לשאר הטקסטיל הרך וגם כזה שקט עם צבעים רגועים. מה שבטוח, השימוש בו יכניס אוירה חמימה לחדר. רגשית ופיזית.
 
ריהוט משלים-אקלקטיקה אינדבידואלית:
אז כבר ציינו את עניין הארגז, ומה בנוגע לשידות צד? ולפרטי האומנות? כאן אנחנו מדברים על אקלקטיקה. הסגנון העיצובי היום השתנה ונעשה הרבה יותר מזמין ונגיש ולכן העיצוב והסגנון האקלקטי הפך לטרדני, ואני באופן אישי מאוד מחוברת אליו בעיצובים שלי. לכן לפי גישתי השידות אינן חייבות להיות תואמות אחת לשנייה או אפילו למיטה שלנו. השידה צריכה לענות על צורך ספציפי ובאותה נשימה לשקף את האדם המשתמש בה. כמו שאנחנו שונים, כך גם הן תהינה שונות.
 
אור ואמנות:
כשאני בוחרת אומנות לחדר שינה או לבית כולו, אני מתייחסת גם לגופי התאורה כפרטי אומנות. מומלץ בחום להשתמש בשני גופי תאורה בשני צדי המיטה באם תלויים מן התקרה, מונחים על השידות או  מחוברים לקיר. הגובה שלהם, החומר מהם הם עשויים והאור שהם מפיצים- כל אלו משלימים את העיצוב הכולל שלנו ומאוד תורמים לאווירה של החדר כולו.
תמונות-לא בכל קיר חייבת להיתלות תמונה… הווילון וגופי התאורה כבר מולבשים על הקירות ולכן הנחת תמונות על השידות, או על הארגז, או על אדן החלון, בתוספת אלמנט ירוק ומרענן של עציצים, נרות מפיצים ריח נעים ונקי ישלימו את המראה לכדי שלמות.
 
לסיכום, חדר השינה הוא המקדש הפרטי והאינטימי שלנו. בחרו בצבעים מרגיעים הנותנים תחושת ניקיון ואוורור. השתמשו בטקסטיל רך ונעים, בתאורה נכונה ומזמינה וכך לא תרצו לצאת מן החדר… שינה נעימה.
 
נטע לוינגר ברבי  עוסקת בעיצוב ותכנון פנים
צלם: איתי בנית